01 April 2012

MISF 2012 - PWTC | SHOE FESTIVAL

Ehem ehem... tumpang lalu dgn rase yang sangat bersalah setelah meninggalkan blog sebegitu lame. :P Al maklum la kan.. sejak memulakan kehidupan baru ni, busy mengalahkan menteri dah rase. Mmg tade langsung nak mengadap blog.. maap lah yer kekawan. Btw, baru2 ni.. wpon busy, tapi klau dah kate "bangsa pantang dengar perkataan SALES / FESTIVAL"... mmg secare automaticnya.. mase itu ade utk saye. muahahaha.  Ok.. meh cite secare serious.. :P Basically, dari ari jumaat lepas ade Malaysia Internation Shoe Festival 2012 (MISF 2012) dekat PWTC. Ari sabtu, da mengigil2 tak sabar nak beli kasot baru. :D bkn ape tau.. last year punye event, ala2 marvellous gitu, so pasal tu excited terlebih kan.. ok layan gamba dlu la yer kekawan. :D

Before naik kat tingkat atas PWTC, boleh la nampak kasot gedabak ni atas kete.. agak2 kaki sape muat, di persilakan mencuba. :P

Ni bapak segala kasot.. nampak tak dea tulis Malaysia'a Biggest Shoe House.. klau da ckp umah tu, maksodnya mesti ade pintu kan?? :D

Haaaa~ ni pintu utk masuk ke Malaysia's Biggest Shoe House. Jempot masuk~

Ok..ni bkn nite club yer adik2.. ni la keadaan dlm Malaysia's Biggest Shoe House. Gelap2 syahdu gitu. Basically, dalam umah ni.. semua furniture or items ade unsur2  kasot. Tu kusi yg kin duduk tu pon actually shape kasot ye adik2. :P

Some of the other item yg ade dalam Malaysia's Biggest Shoe House. Mona Lisa pon tuka name.. jadi Mona LiShoe. :P

The stage. Last year ade pertandingan Cinderella. Tahun ni tade plak dah.

Eh?? :P Tp mmg over tau. Kasot kawen derang majority mcm 4 inci ke atas. Mau gayat jadi pengantin tau! :P 


Antara booth2 yang ade kt dalam MISF 2012 event. Clog shoe~ tau tak clog shoe tu ape? tatau? terompah yang...terompah~ :D

Ni pulak antara kasot Jimmy Choo! Ni bkn petaling street mali okeh.. it's original JIMMY CHOO! :D

Ok. Yang atas ni actually gamba mase da kat luar dr hall. Kat luar tu derang letak mcm2 design kasot. Ni actually hasil kerja student.. mcm tahun2 lepas jugak.. derang ade competition design kasot. Rase nye.. sorang je layak pakai kasot ni.. LADY GAGA!

Some of the other design. Majority creative & unique, just tatau sape yang mampu pakai. :P

Ni antara winners shoe for lady's shoe~

And ni pulak, winners for men's shoe. Yer ke lelaki pakai kasot2 camni? :P

Ok.. ni kasot berunsur dragon.. sesuai utk pakai time tahun 2012 memandangkan tahun ni tahun dragon. Aummm~ :P

Yang ni plak antara paling creative dan ade semangat ke-Malaysia-an. Tau nape?? Kasot ni berunsur.... DURIAN + TEMBIKAI + DRAGON FRUIT + BUAH APE TAH KALER COKLAT TU + PISANG.
Dalam wall kecik2 ni... derang letak miniature shoe.. kaki sape slalu takde size time beli kasot sbb kaki kecik sgt.. haaa meh sini meh! :P

Ni agak2 kasot mermaid kot. ice cold!

Ni pon same. Pakai cengkerang2 jer buat design.

Ni plak.. dibuat dari rambut yer adik2. Euuuuw :P :P

Yang ni for sure kasot LADY GAGA mase dea baby. Seriously. :P

Soooooo.. after 1 jam lebih kat PWTC.. kin... pulang dgn tangan kosong! Bkn ape.. tahun ni cam tak best.. tak byk choice.. T____T kesian i kan! :P Hampa okeh!

18 March 2012

Saye Dah Berenti Keja

It has been official! Mulai semalam (17 March 2012), after 1 year 5 months, kin officially resigned. It will be a total new journey for myself. Kenape kin resign? It's more kind of personal...(Cewah!) :P But yes, memang personal reason pon.. Sedih? Mesti lah sedih yang oi. Tade lagi sesi catwalk dari Ampang Park ke LRT setiap pagi, tade lagi sesi borak2 gune 'sign-language' mase lunch, tade lagi sesi melepak kat KLCC pas keje, byk lagi lah..  T_____T So, ni kire last entry yg involve company kin. Gamba dari farewell dinner kt Alexis Ampang and till my exactly last day kat sane. =D

 
 
 
Dinner dekat Alexis. Pavlova is a MUST lah kan~ :D Thank you everybadehhhh! Yummmmyyy!
My partner, my sign-language teacher, my best friend, my cutest thing evah! :P Miss you Kathy!

 
XOXO!~
And the final treats dari Mr KT Ng. Before officially balik kerja (on the last day), pegi melepak dekat Souled Out Ampang dlu. Arigato Mr Ng~

Sekian utk entry kali ni. I'll be out of KL temporary. So paham2 la kalau blog tak ber-hapdate. Nanti ade mase kin update lagi. Mari doakan agar Allah permudahkan semua yang kin rancang. Good bye Mobile Health. Good bye HSC Medical Center. Good bye everybadehhh~ 

* Tak sempat jumpe Mira on my last day kat sane... kerinduan same kamu macik! Nasib aritu kte dok main camera2.. so at least, ade la pic together2 dengan kamu!

13 March 2012

Happy 24th Birthday Abang | Kuantan Trip

Ribuannnn ampoonnnnn dan maaaaap di pinta.. wahh cenggitu skali.. tetibe rase sgt bersalah sbb cam lame giler ter M-I-A dr dunia blog utk sementara waktu.. so meh nk kasi update terbaru.. last week (7 March 2012, Rabu) actually birthday abang yg ke-24 and on his birthday, genap 169 hari abang 'tak sihat'. So Selase pagi.. kin cekal men-drivekan diri balik ke Kuantan sedangkan mase tu tgh demam yg sgt dasat. :P Semangat nk balik kuantan semate2 sbb malam birthday abang, parents kin buat bacaan Yassin kt umah.

Ni la advantage klau drive balik during weekday and bukan time cuti panjang. :D Jalan ini milik aku sorang.

Small preparation utk org2 yg datang utk bacaan Yassin semperna birthday abang.

Ni pon curi2 candid lepas habis tahlil. Alhamdulillah semua berjalan dgn lancar. Semoga Allah berikan abang kesihatan yg semakin baik. and terima kasih byk2 utk mereka2 yg sudi datang utk bacaan Yassin malam tu.

Then Rabu tengahari kin drive blk smule ke KL. balik takat 2 hari.. memang sgt penat okay. Maka nya, nk dijadikan cite.. kin yg sediakala demam ni, bile da balik KL smule.. demam lg menjadi2.. sampai mengigil2.. sampai migrain x leh jalan.. sampai wajib pakai stokin sbb mengigil2 Tuhan je la yg tau.. pegi makan kt gerai pon aku hentam pakai stokin dgn selipar.. dah ghuper macam org baru pas bersalin pon ade dah aku tgk.. nasib x pakai kain batik je lagi. :P :P

So disebabkan demam yg extreme, and kin pulak sorang2 kt umah, Ahad tu kin tekad balik kuantan..(balik lagi??) at least bile balik kuantan, tade la kesepian sgt.. :P dasar anak manja kan belaian ibu bapa memang cenggini.. hehee. and maka nyaaa.. kin sambung lepak kt kuantan sampai la ke hari ini.. ni pon ikot hati tamo blk KL dah.. cam best jer dok kuantan. boleh masak2.. boleh perang2 gosip dgn mak.. boleh tido atas katil yg empok.. boleh tolong jaga abang.. boleh tido awal bangun lambat sikit.. boleh curi2 skodeng jiran sebelah.. ehhhh! :P hahaha. baik lah. sekian utk update kali ni. mate da berat sbb baru pas mkn ubat seseme. percaya lah.. da masok second week, tp demam ni x fully recover lg. Adoiiii la~

*Happy birthday, Abang. We all believe how strong you are. Keep fighting. We all love you~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...